son çıkan makalelerle artık eski yöntemlerin yorumlamalarının bir üst seviyeye evrildiğini görüyoruz. Ruslar bu konu üzerinde çalışmakta halen ısrarcı ve ufkumuzu Ruslar açıyor…
su kökenleri tipleri tamamen değişti. bunların kriterleri değişti işin içine metamorfizma girdi ki burada chebotarev bizi kurtarıyor.
zaten suyun nasıl yorumlanması gerektiğini tüm petrol hidrojeolojisinin özeti şeklinde altta bulabilirsiniz
Burada sinjenetik sedimanter bir fosil suyun nasıl yorumlanması gerektiğini göstermiştim yazının birinde. Bu veriler çeşitli sınıflayıcıların 1935-1997 yılları arasındaki yaptığı çalışmaların hap gibi özüdür. Ama gel gör ki Rus yoldaşlar olaya çok farklı yönden bakmışlar…
yukarıdaki tabloda değişiklik yapmam gerekiyor 😀 su tipleri falan gitti 😀
Neyse güzel bir çalışma konusu çıktı artık başıma 9. jeokimya sempozyumuna kadar halletmem lazım 😀 en azından türkçesini halledeyim ki ingilizceyi yazmak için zaman kalsın..
baya güzel bir çalışma olacak ki eğer ses getirirse belki bi yerlere gelebilirim o da bi kaç kişinin desteği ile olursa olur bakalım biz çalışalım da gerisini allah halletsin 😀
Birileri uyurken birileri bişeylerle meşgulken birileri aslında hiç bişey yapmazken diğerleri eşşek gibi çalışıyor ve biz de bilgilerimizi güncellemek zorunda kalıyoruz
keşke o rus amcaların ellerindeki imkanların 10 da biri bende olsaydı da o çalışmayı ben yapsaydım.. benim gibileri de kıskanıyor ve imreniyor işte sıkıntılı bir tipim demek ki 😀
ama evde masabaşında bilgisayar karşısında en güzel 2. çalışmamı da çıkartacağımdan da eminim.
normal hidrojeokimyadaki su tipi yani en çok iki anyon ve katyon ile petrol hidrojeokimyasındaki su tipi aynı şeyi ifade etmez. birisi fasiyestir diğeri suyun kökenini belirten isim soyisimdir.
bunu her sempozyumda anlatmam gerekiyor. yoksa normal hidrojeoloji bilgisi olan birisinden saçma sapan sorular geliyor.
neyse 9. jeokimya sempozyumu’nda denizin kenarında bi yerde çimmek üzere görüşmek dileğiyle 😀