
Enerji konusundaki konuşmalara gelince, hislerinizi bırakmak oldukça zor.Enerjinin, insani gelişmenin tek ve en önemli itici gücü olduğu tartışılmaktadır – günlük hayatımızı, teknolojik gelişmeleri ve hatta tüm ülkelerin ekonomik kalkınmasını güçleyen multi trilyon dolarlık bir endüstridir. Aynı zamanda, enerji konusundaki seçimlerimizin önemli sonuçları olabilir.

Enerji üretmeye nasıl karar vereceğimiz çevreyi azaltabilir, siyasi çatışmaları körükleyebilir ve hatta istenmeyen yan etkiler olarak insan ölümlerine neden olabilir.Enerji konusundaki seçimlerimizin sonuçları o kadar canlı ki elimizdeki konuyla güçlü ve kutuplaşmış ilişkiler geliştirdik.
Ampirik Bakış Açısı
Günümüzün en güvenli enerji kaynakları hakkındaki görseli bize 15-16 Mayıs 2006 tarihleri arasında Vancouver BC’deki Uluslararası Madencilik Yatırım Konferansı’na ev sahipliği yapan Cambridge House’dan geliyor ve farklı enerji kaynaklarını birbirleriyle karşılaştırmak için ampirik bir yaklaşım kullanıyor. Verilere dayanarak, bu karşılaştırma birçok izleyici için şaşırtıcı olacak bir perspektif sunmaktadır. Algılanan tehlikelerine rağmen, nükleer aslında en güvenli enerji türüdür. Bu doğru – matematiksel hesaplamalara Çernobil ve Fukuşima gibi görünüşte felaket gibi görünen olaylar dahil olsa bile, nükleer tarafından üretilen enerji miktarının o kadar geniş olduğunu söylüyor ki, uzun vadede bu olaylara göre daha ağır basıyor.Gerçek şu ki, nükleer enerjinin güvenlik açısından güneş veya rüzgar gibi yenilenebilir enerji kaynaklarıyla çok daha karşılaştırılabilir olduğu. Daha da önemlisi, yalnızca Çin’de 4.400 kişiyi öldürmeyi başaran kömürün karşısındaki kutuptadır.
Nükleer Seçeneği
İlginçtir ki, ekonomist Max Roser’in Verisinde Dünyamız adlı projesi tarafından yapılan bir analizde kullanılanlar da dahil olmak üzere, aynı sonuçlara ulaşılmıştır. Nükleer hakkındaki sonuç oldukça kesik ve kuru olsa da, emilimi hala zor. Ne de olsa, nükleerin güvenliği göreceli, zamanla diğer enerjilerle zaman zaman meydana gelen, yavaş ve tutarlı ölümlerden ziyade büyük, akılda kalan olaylara (yani Çernobil) ağırlık vermek gibi göründüğü kesin olarak anlaşılan kaynaklar insan beynine karşı sezgiseldir .Bugün nükleer, dünyadaki elektriğin yaklaşık% 11’ini, her yıl yaklaşık 2500 TWh elektrik üreten yaklaşık 450 güç reaktöründen sağlamaktadır. Ve hala nükleer atıkların nasıl depolanacağı konusunda dönerek devam eden belirli sorular olsa da, yukarıdaki veriler bilim insanlarının çoğunluğunun nükleer enerjiyi diğer yenilenebilir enerji kaynaklarıyla birlikte neden sürdürülebilir ve güvenli bir enerji kaynağı olarak sınıflandırdığını açıklamaktadır.